Oostvaarders College

Het Oostvaarders College biedt een plusroute aan waarin leerlingen extra vakken en uitdaging krijgen.

Beschrijving

Ben je nieuwsgierig, leer je graag en hou je van een uitdaging? Dan voel je je vast thuis in de Plusroute. Misschien ken je het woord ‘plusklas’ al van de basisschool. De Plusroute op het OVC is iets anders!

In de Plusroute bereiden wij jou optimaal voor op het wetenschappelijk onderwijs, zowel in kennis als in vaardigheden. We besteden veel aandacht aan de ’21e eeuwse vaardigheden’. Denk bijvoorbeeld aan kritisch denken, creativiteit, samenwerking en probleemoplossend denken. Je oefent die vaardigheden tijdens de projectweken maar ook in de lessen. Je gaat ontdekken hoe verschillende vakken gecombineerd worden voor het oplossen van vragen. In de Plusroute krijg je een aantal vakken die ‘anders’ zijn:

  • Wetenschapsoriëntatie: hier leer je alles over de verschillende manieren van onderzoek doen net als op de universiteit.
  • Classics: bij dit vak leer je de basis van Latijn, maak je kennis met Grieks en leer je over de Griekse en Romeinse oudheid. Dit vak is goed voor je algemene ontwikkeling en zelfontplooiing. In het tweede leerjaar maak je een keuze voor Atheneum Plus of Gymnasium Plus.
  • Cambridge Engels: vanaf de eerste les wordt alleen maar Engels gesproken. Zo leer je sneller de taal. Na een aantal jaren kun je een internationaal erkend diploma halen.
  • Debat en Filosofie: deze vakken staan niet apart op het rooster maar komen aan bod bij Nederlands, Engels en Geschiedenis

 

Website: https://www.ovc.nl/ons-onderwijs/plusklassen-

Ervaringen

Ervaring Oostvaarders College.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.