Wie ben ik

AlmeerBegaafd is opgericht door Judith Kertai (1979). Ik ben getrouwd met Jesse en moeder van drie lieve meiden (2005, 2008, 2012). Eigenlijk heb ik nooit goed geweten wat ik nou echt interessant vond om als werk te doen. Ik heb verschillende studies gevolgd en uiteindelijk een eigen bedrijf in webhosting/webdesign gestart. Hier heb ik 15 jaar in gewerkt.

Op mijn 36ste ging ik nadenken wat mij nou echt leuk lijkt om te doen en bedacht dat het in ieder geval iets anders is dan wat ik aan het doen was. Met de komst van de kinderen werd het mij steeds meer duidelijk dat ik kinderen wil helpen. Na het persoonlijk ervaren van het gebrek aan kennis van hoogbegaafdheid op scholen, wist ik dat ik hier iets mee wilde doen. Inmiddels had ik alle boeken die er over hoogbegaafdheid te lezen zijn al gelezen en nu was het tijd om de volgende stap te zetten. Vandaar dat ik weer aan de studie ben gegaan (Orthopedagogiek) en me hierbij heb gespecialiseerd in hoogbegaafdheid. Zowel mijn bachelorscriptie als mijn masterscriptie heb ik gericht op hoogbegaafdheid. Mijn stage heb ik gelopen bij Gekend Talent in Meppel. Hier heb ik waardevolle ervaringen opgedaan met begaafdheidsonderzoek bij kinderen.
Vanuit het oogpunt van nascholing heb ik de volgende cursussen gevolgd:

  • Cursus Dubbel Bijzonder bij Agnes Burger, over diagnostiek bij kinderen met een hoge intelligentie en aanvullende bijzonderheden zoals ASS en ADHD.
  • Cursus Kortlopende Oplossingsgerichte Therapie bij King Nascholing, over therapie waarbij niet het probleem maar de oplossing centraal staat.
  • Cursus Leerproblemen; dyslexie en dyscalculie bij King Nascholing, over signalering, diagnostiek en behandeling bij specifieke leerproblemen.
  • Cursus Executieve functies bij King Nascholing, over de verschillende executieve functies zoals het werkgeheugen, inhibitie en flexibiliteit.
  • Cursus ACT4kids, gecertificeerd ACT4kids therapeut.
  • Cursus facilitator Peers4Parents.
  • Cursus Leren Leren

Als orthopedagoog ben ik aangesloten bij de beroepsvereniging NVO. Ik ben in het bezit van de registratie voor diagnostiek (BAPD) en geregistreerd bij SKJ (120012196). Tevens sta ik geregistreerd in het KwaliteitsRegister Hoogbegaafdheid.