Meergronden

Op De Meergronden wordt er tweetalig onderwijs gegeven en is er een VWO+ klas.

Beschrijving

Als je meerbegaafd bent en op de basisschool in een Neo klas gezeten hebt of een Talentenlab gevolgd hebt, dan ben je op zijn plaats op De Meergronden in een vwo+ klas.

In deze klas zitten leerlingen die de leerstof snel en goed oppakken. In de vwo+ klas werken we bijvoorbeeld met vakoverstijgende projecten, onderzoekjes doen en je leert er kritisch te denken. Je zult veel samenwerken maar ook zelfstandig aan de slag gaan. Je wordt gestimuleerd om je doorzettingsvermogen te ontwikkelen. Je krijgt daarvoor complexe opdrachten; thema’s worden beschouwd vanuit verschillende perspectieven. Hierdoor leer je gegevens met elkaar te combineren. Dit vereist een hoger denkniveau.

Heb je een indicatie hoogbegaafdheid, dan word je zowel in de onder- als in de bovenbouw begeleid door de V-coach bij je leertraject. Als extra vak heb je in de bovenbouw het vak Global Perspectives en je neemt deel aan het IB-examen Engels. Deze vakken geven niet alleen de extra verdieping en de uitdaging, maar leveren ook twee internationaal erkende certificaten bij je vwo diploma op.

 

Website: https://www.meergronden.nl/havo_vwo_en_vwo_/vwo_

Ervaringen

Ervaring Meergronden.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.